ΕΦΤΑ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.....

Μεγάλη Τρίτη και το ιστιοφόρο "Οινόη" με τον άψογο καπέτάνιο και ένα περιέργο πλήρωμα ξεκινά με προορίσμό την Αμοργό.Σκοπός να εξερευνήσουμε σπηλαια στο νησί.Τελικά ο σκοπός μεταλάχθηκε στο να φτάσουμε στο νησί...η θάλασσα έδειξε από νωρις τις προθέσεις στης και μας οδήγησε στο να βρούμε καταφύγιο στην Ιο.Καθολου δυσάρεστη εξέλιξη μπορώ να πω καθώς η τούρτα σοκολάτα με φραουλες της Θεοδώρας και η πρώτη δόση κυκλαδίτικου χρώματος αναπτέρωσε τις δυνάμεις μας.
Τα μποφόρ όμως έπεσαν και σειρά είχε η Αμοργός.Ενας όμορφος τόπος με όμορφους ανθρώπους,φιλόξενους και πρόθυμους να σου δείξουν τις ομορφιές του νησιού, όπως ο κ. Νικος και ο κ. Γιάννης που με μεγάλη προθημεία μας συνόδευσαν στην περιηγηση μας στο νησί και μας οδήγησαν σε δύο άγνωστα βάραθρα.
Η Αμοργός είναι ένα μέρος οπου η λέξη παράδοση κρατά ακόμα την ουσία της και οι κάτοικοι της διαφυλάτουν ακόμα την ταυτότητα και τον χαρακτήρα του νησιού, ελπίζω και εύχομαι αυτό να παραμείνει.Ετσι την γνωρισα την Αμοργό και έτσι θέλω να την θυμαμαι.
Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τα πράσινα υψήπεδα του νησιού τις μαγικές παραλίες και τους ανθρώπους της αλλα ανταυτού επηρεασμένος από τον κ. Νικήτα θα σταματησω με ενα απόσπασμα του Ο.Ελύτη.
"Φεγγάρι εδώ, φεγγάρι εκεί
αίνιγμα διαβασμένο από τη θάλασσα
Για το δικό σου το χατίρι
ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα
βαθύ γαρούφαλο ακρωτήρι"


























Comments