850 ΧΛΜ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΕΙ

Μέρα 1η : Απογευματινή βόλτα με φίλους στη Σφακιανή Μαδάρα η θεά του βουνού έχει ανοίξει την κάνουλα και η αιώνια μάχη νερού και γης καλά κρατεί. Η θαλπωρή της φωτιάς στο τζάκι η κουβεντούλα με τους συνταξιδιώτες μας βυθίζει σιγά σιγά στα πιο γλυκά μας όνειρα.
Μέρα 2η : Το πρωινό με βρήκε με μια αγωνία για το τι έχει γίνει έξω το βράδυ "Λές να δω άσπρη μέρα;ΝΑΙ!!!". Το βουνό μας έκανε τη χάρη και παραμονή Χριστουγέννων μας στόλισε με το άσπρο του καφτάνι. Η συνέχεια εξίσου εορταστική στο καφενείο του χωριού πρωινός καφές  και τα κάλαντα των παιδιών δεν μου ξανακούστηκαν τόσο μελωδικά. Καιρός όμως για επιστροφή αλλαγή πληρώματος και βούρ για νέες εικόνες. Νέος προορισμός, Καταφύγιο Καλλέργη όπου το βουνό είναι πιο βαριά ντυμένο. Η πεζοπορία χορταστική σαν το φαΐ του Χρήστου  μετά το γιορτινό τραπέζι  "εκτελώντας" τα τραγούδια της ψυχής μας σιγά σιγά γύρισε η μέρα χωρίς να το καταλάβουμε .
Μέρα 3η : Τα σύννεφα είναι κολλημένα πάνω μας αλλά τι μ΄αυτό έτσι είναι το βουνό πρέπει να το δέχεσαι όπως είναι, αυτό κάνει κουμάντο. Όμως σαν πολύ δεν έκατσα εδώ? Καιρός για νέο προορισμό αυτή τη φορά χωρίς πλήρωμα. Επόμενη στάση Καρύδι Σητείας. Η διαδρομή όπως πάντα πολύπλευρη από άποψη εικόνων, από το κιτσ των Μαλλίων μέχρι το μυστήριο των χωματόδρομων των Σητειακών βουνών.
Μέρα 4η : Προς αναζήτηση σπηλαίων με τους συντρόφους από το Ηράκλειο και την Αθήνα με τη συνοδεία του Κυρ Κώστα από τη Σίτανο με το καταπληκτικό χιούμορ και χαμόγελο (και το δίκανο) φυσικά δεν έλειψε και το απαιτούμενο ρακομελάκι μετά την εξόρμηση μας με τους μεζέδες της Κυρα Χρυσούλας ... παλιοζωή...
Μέρα 5η : Καιρός να πάρω το δρόμο πάλι για την επιστροφή αλλα ξέρεις κάτι; Η βόλτα συνεχίζεται....
Καλή χρονιά σε όλους!!!!





























Comments